Etiket: KVKK

Finansal firmalar siber güvenlik önlemlerini artırıyor

Her sene giderek karmaşıklaşan siber tehditlere yenilme durumunda en fazla şey kaybedeceklerden bazıları finansal firmalar olacak

Kurumsal veri sorumlusu kayıtları için KVKK’dan ek süre

Veri sorumlusu kayıtlarında yapılan hatalar ve eksikler yüzünden, Kişisel Verileri Koruma Kurumu başvuru süresinde uzatma yapmış durumda
Kötü niyetli yazılım Snatch yeni becerilerle geri döndü

Kötü niyetli yazılım Snatch yeni becerilerle geri döndü

2018 sonunda yakalanan fidye yazılımı Snatch, yeni sürümleri ile artık saldırdığı sistemlerden veri çalma yeteneğine de sahip

Bir güvenlik ihlali şirket başına 100 bin dolar zarar

Güvenlik ihlali konularında şirketlerin aldığı önlemler yeterli olmuyor, hükümetlerin siber güvenlik düzenlemeleri giderek sıkılaşıyor

İşletmeniz için KVKK ve GDPR uyumluluk tavsiyeleri

KVKK veya GDPR yönetmeliklerine uyum göstermesi zorunlu kurumların çoğu, bunu kısa sürede sağlamakta zorluklar çekebiliyorlar

KVKK düzenlemesine uymayanlara ceza süreci başladı

KVKK kurallarına uymayan kurumlar ceza almaya başladılar, vakanın ciddiyetine göre cezalar 1 milyon TL'ye kadar yükselebiliyor

İK yöneticilerine KVKK ile uyum için önemli uyarılar

KVKK bir yandan kişilerin her türlü dijital hakkını korurken, bir yandan da şirketlere buna uymak için zorlu düzenlemeler getiriyor

KVKK’ya göre kişisel veriler ve özel nitelikli kişisel veriler

Şirketler müşterilerinden bilgi toplarken 'kişisel veriler' ve 'özel nitelikli kişisel veriler' konularında ayrıntılı bilgi sahibi olmalı

KVKK cezaları GDPR’a yaklaşıyor, veri koruma zorlaşıyor

Gelişmekte olan teknolojiye uyum sağlayan KVKK yönetmeliği, giderek artan cezalar ile şirketlerin diken üzerinde oturmasına yol açıyor

İletişim çağında tüketici hakları ve koruyucu mevzuat

Günümüzde ülkede tüketici hakları Türk Ceza Kanunu ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu tarafından güven altına alınmış durumda
Paloma Yayınevi - Şimdi

xTRVizyon

EVRENSEL