Etiket: KVKK

Kesilen GDPR cezaları iki yılda 160 milyon Euro’ya yükseldi

GDPR kapsamında son iki yıl boyunca en fazla ceza miktarı İspanya'ya aitken, en yüksek bedelli para cezasını Fransa ödemiş

VERBİS veri sorumlusu kaydı için son tarih yaklaşıyor

Şirketlerin veri sorumlusu kaydı ve bilgilendirme işlemleri için VERBİS'e nihai başvuru süreleri Haziran ayı sonunda bitiyor

Veri toplayan web sitelerinde açık rıza zorunluluğu

Web sitelerinin kullanıcıdan kişsiel bilgi alırken bilgilendirme yapması ve açık rıza alması KVKK düzenlemelerine göre gerekli

Her beş kullanıcının dördü siber saldırı konularında bilinçsiz

hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar siber saldırı türleri, veri koruma yasaları ve teknik düzenlemeler konularında yetersiz

AB’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği ikinci yılına girdi

Genel Veri Koruma Yönetmeliği yürürlüğe girdiğinden beri tüm dünyada kişisel veri güvenliği konusunda bilinçlenme başlamış durumda

Kişisel veri işlemede açık rıza alınmasına dikkat

KVKK'ya göre kişilerden önceden açık rıza alınmaz ise, o kullanıcının kişisel verilerinin işlenmesi yasadışı operasyon kabul ediliyor

KVKK’ya İTÜ’den yapay zeka ve veri bilimi desteği

İTÜ ile Kişisel Verileri Koruma Kurumu, iki yıllık bir protokol ile veri bilimi ve veri güvenliği konularında iş birliği yapacaklar

KVKK yükümlülüklerine uymayana hapis ve para cezası

KVKK'nın getirdiği hapis veya para cezası ile karşılaşmak istemeyen şirketler, kişisel verilerin korunmasındaki şartları tamamlamalı

Kişisel veri ihlali, kurum içi tehditlerde bir numara

Şirketler kendi içlerindeki risklere baktığında, kişisel veri ihlali sonucunda büyük zararlar oluşabileceğini farkediyorlar

Sağlık kurumlarına siber güvenlik desteği BÜSİBER’den

Aynı anda hem Koronavirüsle, hem de siber tehditler ile boğuşan yerli sağlık kuruluşlarına yardım BÜSİBER ekiplerinden geliyor
Paloma Yayınevi - Şimdi

xTRVizyon

EVRENSEL