Etiket: KVKK

İK yöneticilerine KVKK ile uyum için önemli uyarılar

KVKK bir yandan kişilerin her türlü dijital hakkını korurken, bir yandan da şirketlere buna uymak için zorlu düzenlemeler getiriyor

KVKK’ya göre kişisel veriler ve özel nitelikli kişisel veriler

Şirketler müşterilerinden bilgi toplarken 'kişisel veriler' ve 'özel nitelikli kişisel veriler' konularında ayrıntılı bilgi sahibi olmalı

KVKK cezaları GDPR’a yaklaşıyor, veri koruma zorlaşıyor

Gelişmekte olan teknolojiye uyum sağlayan KVKK yönetmeliği, giderek artan cezalar ile şirketlerin diken üzerinde oturmasına yol açıyor

İletişim çağında tüketici hakları ve koruyucu mevzuat

Günümüzde ülkede tüketici hakları Türk Ceza Kanunu ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu tarafından güven altına alınmış durumda

Avrupa Birliği’nden veri ihlali yapan firmalara dev cezalar

Tüm kurumların veri ihlali vakalarını engelleyebilmek için hem GDPR, hem de KVKK kurallarına uygun önlemler almaları zorunlu

Kişisel veri koruma ve KVKK’ya göre kişilerin hakları

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca, herkesin kişisel veri haklarını bilmesi ve gerekli tedbirleri alması önem taşıyor

Dijital ekonomide rekabetin şartı kişisel veri güvenliği

Ülkemizde dijital ekonomilerin gelişmesi küresel rekabet gücünü artırdığı gibi, kişisel veri güvenliği konularını da hassas hale getirmekte

Veri Koruma Günü 28 Ocak’da siber güvenlik tavsiyeleri

28 Ocak 1981'de kabul edilen Veri Koruma Günü, kullanıcıları kişisel verileri hakları konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor

Söz konusu Unutulma Hakkı ise hangi veriler silinemez?

GDPR ve KVKK düzenlemelerinde büyük önem verilen Unutulma Hakkı talebi, bazı durumlarda şirketler için kabusa dönüşebiliyor

Veri koruma yasaları hangi ülkede nasıl çalışıyor?

AB'nin yürürlüğe koyduğu GDPR'dan sonra, her ülke kişisel veri koruma kanunlarında değişiklikler ve güncelemeler yapma ihtiyacı hissetti
Paloma Yayınevi - Şimdi

xTRVizyon

EVRENSEL