Etiket: KVKK

Kişisel veri koruma ve güvenliği için kritik tavsiyeler

Markalar giderek artan veri ihlalleri sonucunda kişisel veri koruma çözümlerine daha fazla yatırım yapmak zorunda kalıyor

Üç şirketten ikisi kurum içi tehditlerle karşı karşıya

İşletmelerin kurum dışı tehditlere önem verdiği kadar, kurum içi tehlikeler konusunda da yapması gereken şeyler bulunuyor

28 Ocak Veri Koruma Günü: Artık bilinçlenme zamanı geldi…

GDPR veya KVKK veri koruma için tek başlarına yeterli değil, hem bireylerin hem de kurumların acilen bilinçlenmesi gerekli

Veri ihlalleri artıyor, KOBİ’ler önlem almada yetersiz

2020'yi tonla ihlal vakası ile kapattığımız için, şirketlerin veri ihlalleri ile ilgili önlem aldığına emin olmaları gerekli

Kişisel veri işlenmesine itiraz hakkı KVKK koruması altında

KVKK düzenlemelerine göre, vatandaşlar şirketlerin kişisel verilerini toplamasını sorgulayabilir ve işlenmesine itiraz edebilir

Kişisel veri güvenliği 2021’de de çok önemli olacak

Tüketicilerde giderek yükselen kişisel veri güvenliği bilinçlenmesi, gerekli önlemleri almayan işletmeleri zor duruma sokabilir

Etkinliklerin rıza almadan kişisel verileri toplaması suç

Organizasyon düzenleyenlerin, katılımcılardan toplayacakları kişisel veriler için önce rıza ile izin alması zorunlu durumda

Kişisel verilerin yurt dışı depolamasında KVKK şartları

Türkiye'de operasyonları olan küresel şirketler, müşteri verilerini yurt dışı veri merkezlerine aktarırken belli şartlara uymalı

Ömrü dolan kişisel veriler için temizleme süreçleri

KVKK düzenlemeleri işlemi tamamlanan kişisel veriler ile ilgili temizleme ve silme süreçlerinden de kapsamlı şekilde bahsediyor

VERBİS kayıt işlemi tamamlama için 30 Eylül tarihine dikkat

Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi kayıt işlemini bitirmeyen işletmeler, veri ihlali durumunda çok büyük para cezası alabilir
Paloma Yayınevi - Şimdi

xTRVizyon

EVRENSEL