Etiket: GDPR

Kişisel veri koruma ve güvenliği için kritik tavsiyeler

Markalar giderek artan veri ihlalleri sonucunda kişisel veri koruma çözümlerine daha fazla yatırım yapmak zorunda kalıyor

28 Ocak Veri Koruma Günü: Artık bilinçlenme zamanı geldi…

GDPR veya KVKK veri koruma için tek başlarına yeterli değil, hem bireylerin hem de kurumların acilen bilinçlenmesi gerekli

Veri ihlalleri artıyor, KOBİ’ler önlem almada yetersiz

2020'yi tonla ihlal vakası ile kapattığımız için, şirketlerin veri ihlalleri ile ilgili önlem aldığına emin olmaları gerekli

Kişisel veri güvenliği 2021’de de çok önemli olacak

Tüketicilerde giderek yükselen kişisel veri güvenliği bilinçlenmesi, gerekli önlemleri almayan işletmeleri zor duruma sokabilir

Ransomware 2.0: Fidye yazılımı saldırılarının yeni yüzü

Ransomware 2.0 şeklinde kategorilendirilen fidye yazılımı aileleri, kurbanlar para ödemezse gizli verilerini herkese açıyor

Kesilen GDPR cezaları iki yılda 160 milyon Euro’ya yükseldi

GDPR kapsamında son iki yıl boyunca en fazla ceza miktarı İspanya'ya aitken, en yüksek bedelli para cezasını Fransa ödemiş

KVKK uyumluluğu, otomatik GDPR uyumluluğu demek değil

Türk veri sorumlularının düştüğü genel hatalardan biri, KVKK'ya uyumluluğu sağlayınca GDPR uyumluluğunun da sağlandığını zannetmek
Türk kurumlar bulut odaklı siber saldırı kurbanı

Türk kurumlar bulut odaklı siber saldırı kurbanı

Bulut odaklı siber tehditler, hem küresel hem de Türk şirketler için uzun yıllardır ciddi risk kaynaklarından biri durumunda

Veri toplayan web sitelerinde açık rıza zorunluluğu

Web sitelerinin kullanıcıdan kişsiel bilgi alırken bilgilendirme yapması ve açık rıza alması KVKK düzenlemelerine göre gerekli

AB’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği ikinci yılına girdi

Genel Veri Koruma Yönetmeliği yürürlüğe girdiğinden beri tüm dünyada kişisel veri güvenliği konusunda bilinçlenme başlamış durumda
Paloma Yayınevi - Şimdi

xTRVizyon

EVRENSEL