COVID-19 hastalığı dünya genelinde etkisini artırmaya devam ediyor. Bu dönemde evlerine kapanan insanlar ister sevdikleri, isterse de iş arkadaşları veya çalışma ekipleri ile iletişimi kopartmamak için sesli veya görüntülü görüşme uygulamalarını kullanmakta. Ne yazık ki her şey güllük gülistanlık değil. Geçtiğimiz aylar içinde popüleritesini hızla artıran videokonferans uygulaması Zoom, keşfedilen birden fazla güvenlik açığı ile sarsıldı. O arada bunu fırsat bilen Microsoft, Skype Meet Now servisi ile oluşan boşluk için saldırıya geçti. Şimdi sıra Facebook’un Messenger Rooms hizmetinde.
İnsanların platformları üzerinden bağlantı kurmalarını kolaylaştırmak isteyen Facebook, Messenger Rooms ismindeki yeni grup görüntülü sohbet özelliğini tanıttı. Bu servis insanların paylaşılabilir görüntülü sohbet linkleri aracılığıyla arkadaşlarıyla, aileleriyle ya da kendileriyle aynı ilgi alanlarına sahip kişilerle online etkinlikler üzerinden bir araya gelmelerini sağlamakta.
Kullanıcılar görüntülü sohbet edebilmek için Messenger ya da Facebook üzerinden odalar oluşturarak, istedikleri kişileri katılmaları için davet edebilecekler. Video sohbetlere davet edilen kişilerin bir Facebook hesabı ya da Messenger uygulamasına sahip olmaları gerekmediği bilgisi verilmiş. Firma bu kadarla da kalmıyor ve önümüzdeki günlerde insanların Instagram, WhatsApp ve Portal üzerinden de Messenger Rooms sohbetleri oluşturabilmeleri ve bu sohbetlere katılabilmeleri için yeni özellikler ekleyeceğini duyurdu.
Toplamda 50 kişiye kadar katılıma izin veren Messenger Rooms sohbetlerinde zaman sınırlaması da olmayacak. Sohbet daveti linklerini oluşturan kişiler bu linkleri haber kaynaklarında, üye oldukları gruplarda ve etkinlik sayfalarında paylaşabilecek. Sohbet linkini oluşturan kişiler kimlerin bu sohbetlere katılabileceğini belirleyebilecek ve sohbete daha fazla kişinin katılmasını istemedikleri takdirde katılımı kapatabilecek. Davet edilen kişiler hiçbir uygulama indirmeden telefondan veya bilgisayar üzerinden sohbete katılabilecek ve Messenger uygulaması olanlar arka planlar ve farklı efektler başta olmak üzere birçok artırılmış gerçeklik (AR) filtresine erişebilecekler.