btbilgi

Kişisel verilerin korunması konusunda şirketlere birçok sorumluluk düşüyor. Özellikle Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında insan kaynakları departmanlarının dikkat etmesi gereken belirli sorumluluklar bulunmakta. İşe alım süreçlerinde adaylardan toplanan verilerden, şirket içerisindeki çalışanlara kadar farklı noktalarda şirketlerin insan kaynakları departmanlarının dikkatli davranması gerekli. Siberasist firması şirketlerin insan kaynakları süreçlerini KVKK’ya göre yeniden düzenlemesi zorunluluğuna dikkat çekmiş.

İşe alım süreçlerinde veri toplama

İşe alımda verilerin toplanması, işlenmesi ve saklanmasında belirli prensipler bulunmakta. Özel nitelikli veriler dışında elde edilmek istenen kişisel verilerin ne amaçla ve nerede kullanılacağını şirketlerin belirlemesi ve dışına çıkmaması gerektiği hatırlatılıyor. İK tarafından edinilen kişisel verinin amacı dışında kullanılmasının ciddi sorunlar yaratması mümkün.

Talep edilen bilgilerde sınır

İK departmanları başvuru sürecine açtıkları pozisyon için fazladan bilgi talep edemiyor. Özellikle belirli pozisyonlar için edinilmek istenen kişisel veri, başka pozisyonlara başvuranlardan istenemiyor. Pozisyon gerekliliklerine göre kişisel verilerin talep edilmesi gerektiği aktarılmakta. Mesela şoför pozisyonu için açılan bir iş başvuru sürecinde, talep edilebilen ehliyet ya da trafik cezası bilgilerinin gerekli olmayan diğer pozisyonlar için istenmemesi gerektiği belirtilmiş.

Çalışanlara bilgi verme sorumluluğu

Kendilerine ait verilerin tutulduğunu çalışanlarına bildirmesi gereken şirketlerin, bu kişisel verileri ne amaçla tuttuğunu ya da kullanım alanını söylemesi gerekiyor. Siberasist çalışanların kendilerine ait verileri kontrol etme hakkına sahip olduğunu ifade etmekte. Çalışanlara ait kişisel verilerin güvende tutulması için bu verilerin basılı evrak ise kilit altında, dijital veri ise şifreli koruma altında olması gerekmekte. Çalışanların verileri üzerindeki hakları konusunda KVKK’ya aykırı bir durumun gerçekleşmesi durumunda, çalışanların hukuki süreçleri devreye sokabileceğine dikkat çekilmiş.

Yorumlar
btbilgi
PAYLAŞ
blank
xTRlarge, Türkiye'nin (TR) üretici ve yenilikçi potansiyelini sergilemek; farklı bakış açılarını, yeni tarzları, x sayıda yeni değeri, girişimi, fikri yansıtmak; teknolojiden doğaya, iş yönetiminden tasarıma, insana dair faaliyetlerin en geniş ufkunu sizlerle mümkün olduğu kadar geniş 'large" paylaşabilmek için yola çıktı. Geleceğe inancı olanlarla birlikte mesafe katetmeyi planlıyor.