btbilgi

Bilim ve teknoloji girişimcileri için kurulan ve yürütülen kar amacı gütmeyen girişim Hello Tomorrow’un uluslararası deep-tech yarışması Hello Tomorrow Global Challenge, bu yıl 5’inci kez düzenleniyor. Organizasyonun amacı, kazananlara dünya çapından bilim insanlarının yer aldığı inovasyon ağına katılma, fon sahibi olma ve uluslararası eğitim kurumlarında farklı branşlardaki özel programlarla beceri kazandırmak. Bu sene ilk defa Türkiye’den girişimciler de yarışmaya katılma hakkına sahip olacaklar.

Geçtiğimiz yıl 110 ülkeden 4 bin başvurunun yapıldığı yarışmanın kazananları, Hello Tomorrow’un Paris’te düzenlenen zirvesine katılarak dünyanın önde gelen inovasyon ekosisteminin bir parçası oluyor. Bu yıl 13 kategoride startup başvurusu kabul edilecek olan yarışmada, 500 startup finalist olarak seçilecek. Yarışmanın başvuruları 4 Haziran 2018 tarihinde başladı ve 14 Eylül 2018 tarihine kadar sürecek. 24 Ekim 2018 tarihinde finalistler açıklanacak, yarışmanın final zirvesi ise 14-15 Mart 2019 tarihlerinde Paris’te düzenlenecek.

Hello Tomorrow Türkiye bölümü ise ülkemizde son iki senedir faaliyet göstermekte. Organizasyonun bu sene ülke çapında düzenleyeceği özel yarışma ile, Türkiye’den girişimciler de yarışmaya katılabilecekler. Hello Tomorrow Global Challenge için buraya tıklayarak gidilecek başvuru sayfasından başvurularını yapan Türk girişimciler, yarışmanın Türkiye finali için de otomatik şekilde başvurmuş olacak.

Türk girişimcilerin “sağlık & biyo-teknoloji”, “enerji & çevre”, “IoT, yapay zeka & veri yönetimi”, “gıda ve tarım” olmak üzere 4 kategoride başvuru yapılması beklenmekte. Değerlendirmeler Hello Tomorrow’un bilim insanlarından ve yatırımcılardan oluşan özel jürisi tarafından yapılacak. Yarışmanın Türkiye ayağında en iyi 20 startup seçilecek ve bu seçimler 25 Eylül 2018 tarihinde ilan edilecek.

Kimler / hangi proje sahipleri başvurabilir?

  • Yeni bir teknoloji geliştiren veya mevcut teknolojiye yeni bir inovasyon katkısı sağlayan girişimler
  • Bilimsel geçerlilik sahipliği, prototip mevcudiyeti
  • Minimum iki kişiden oluşan takım olması
  • Projenin büyük bir şirketin bir parçasının olmaması
  • Projenin erken aşamada olması
  • 15 yıl içerisinde piyasada ekonomik varlığının tahmin edilebilirliği
  • Projenin hedeflenen sektörde sosyal veya ekolojik açıdan güçlü bir etki potansiyeli sahipliği
Yorumlar
btbilgi
PAYLAŞ
blank
xTRlarge, Türkiye'nin (TR) üretici ve yenilikçi potansiyelini sergilemek; farklı bakış açılarını, yeni tarzları, x sayıda yeni değeri, girişimi, fikri yansıtmak; teknolojiden doğaya, iş yönetiminden tasarıma, insana dair faaliyetlerin en geniş ufkunu sizlerle mümkün olduğu kadar geniş 'large" paylaşabilmek için yola çıktı. Geleceğe inancı olanlarla birlikte mesafe katetmeyi planlıyor.