btbilgi

Türkiye’nin uluslararası ödüllü blockchain projesi “Copyrobo” Rus Parlamentosu’na davet edildi. Aldığı uluslararası ödüllerle adından söz ettiren Copyrobo’nun Kurucu Ortağı Kadir Kurtuluş, blokzinciri teknolojisi ve bu teknoloji sayesinde gerçekleşebilen “Dijital Kayıt Birliği” hakkında Rusya Devlet Duması’na sunum yaptı. Geliştirdikleri Copyrobo sistemi ile tüm işlemlere uluslararası geçerlilik ve legalite sağlayan bir yapıya sahip olduklarını belirten Kurtuluş, Copyrobo’nun bir nevi online noter olarak tanımlanabileceğini ifade etti.

Kurtuluş blokzinciri teknolojisi sayesinde mümkün hale gelen Dijital Kayıt Birliği ve ortak kriptopara birimleri üzerine bilgiler verdi. Toplantıda ayrıca kriptopara birimlerinin dünya ekonomisinde yaratabileceği değişimler de konuşuldu. Dünyadaki kriptoparalar, kriptopara madenciliği, üretilen blokzinciri projelerinin durumu, gelişimleri ve geleceği ile ülkelerin konuya yaklaşımı ele alındı.

Türk blokzinciri çözümü Copyrobo Rusya’ya davet edildi

Kurtuluş bu konuda “Ülkeler ‘blockchain’i yasalaştırdıkça aslında Avrupa Birliği’nin tek dijital pazar yasası eIDAS’a benzer ortak bir regülasyona sahip olacaklar. AB’nin eIDAS Yasası ile sağladığı yıllık tasarrufun 435 milyar Euro olduğu göz önüne alındığında, dijital ortak pazarın AB benzeri hiçbir birliğe üye olmayan ülkeler nezdinde çok büyük bir önem taşıyacağı aşikardır” açıklamasında bulundu. Türkiye’nin sahip olduğu avantajlar ve potansiyeli blokzinciri teknolojisi üzerine yoğunlaştırarak, bölgede öncü güç konumunda olabileceğinin altını da önemle çizdi.

Kriptopara veya Copyrobo gibi çözümlerle da sınırlı olmayan blokzinciri teknolojisi, dünya çapında çok farklı şekillerde kullanılmakta. Ama yakında gelecekte kriptoparalar bu konudaki önemlerini koruyacaklar. Kurtuluş “Uluslararası para transferlerinin aktörlerinden tutun da, doların rezerv para birimi olma özelliğine kadar birçok noktada büyük değişimler yaşanmaya çoktan başlamıştır. Aslında çok büyük güce sahip olan; fakat mevcut küresel ekonomideki kurgu nedeniyle yönetimde söz sahibi olamayan ülkeler artık sadece kendi kriptopara birimleri ile değil, aynı zamanda ulusal, bölgesel, ideolojik, stratejik veya başka ortak nedenlerle AB ortak para birimi “Euro”ya benzeyen fakat ondan daha anlamlı, içeride bağımsız para birimlerini etkilemeyen ve dışarıda etkin ticari avantaja odaklı yeni ortak kriptopara birimlerini de düşünme noktasına gelmeliler.” diyerek blokzinciri teknolojisinin gideceği yeri tanımlıyor.

Yorumlar
btbilgi
PAYLAŞ
blank
xTRlarge, Türkiye'nin (TR) üretici ve yenilikçi potansiyelini sergilemek; farklı bakış açılarını, yeni tarzları, x sayıda yeni değeri, girişimi, fikri yansıtmak; teknolojiden doğaya, iş yönetiminden tasarıma, insana dair faaliyetlerin en geniş ufkunu sizlerle mümkün olduğu kadar geniş 'large" paylaşabilmek için yola çıktı. Geleceğe inancı olanlarla birlikte mesafe katetmeyi planlıyor.